perjantai 16. syyskuuta 2011

Maalailua

... ainakin melkein.
Meillä on tällä hetkellä menossa kupen akryylimaalaus-kurssi, ja meidän pitää tehdä yhteen maalaukseen maalauspohja ihan itse alusta asti.
Tällä viikolla sain viimein aikaiseksi ostettu itselleni tarpeet maalauspohjan tekemiseen. Kipitettiin siis kiltitsti yhdessä Jorman kanssa paikalliseen taidetarvikeliikkeeseen ja ostettiin kehykset ja kangasta. 


Me hommattiin siis ihan perinteiset puukehykset ja ihan oikein pellavakangasta! Hintavaahan tuo oli, ja nyt on sitten paineita siitä että maalaus onnistuu ja rahat ei mene ihan täysin hukkaan! :D Pohjan tekemiseen käy myös ihan tavallinen puuvillainen kangas, yleensä valkoinen.


Kangas pingotettiin puukehysten ympärille suht tiukasti ja kiinnitettiin AH niin ihanilla niiteillä! Eli pääsin taas käyttämään pelkäämääni asetta, niittipyssyä :D


Kun kangas oli pingotettu niin se piti pohjustaa. Pohjustukseen käytettiin gessoa!


Gesso tekee pohjasta valkoisen ja jämäkän, eikä väri enää parin kerroksen jälkeen puske kankaan läpi. Siis tarkoituksena on saada pohjasta tukeva jotta sille olisi hyvä maalata.
Ja varmaan muille se on itsestään selvää että kun väriä laitetaan kankaalle ensimmäisen kerran niin sehän tulee läpi siitä. Salla oli kupen tuntien jälkeen lievästi gessossa... :D


Maalaaminen on iloinen asia elämässä.
Homman nimi olisi siis maalata itsestään omakuva.
Eikä miulla nyt kyllä ole mitään hajua miten mie toteutan tän...
Ei kun luonnostelemaan, kuulema turha odottaa inspiraatiota? :D

Vielä tähän lopuksi Taikkari-infoa: Niin mikä kupe?!
Kupessa eli kuvailmaisun perusteissa opiskellaan nimen mukaisesti kuvataiteen perusteita. Aloitetaan siis ihan pohjalta, siis pisteestä kokonaiseen kuvaan. Niin piirrustuksessa, maalauksessa kuin kuvanveistossakin.

Koska en ole ihan skarppina nyt just ja menen sekaisin sanoissani, niin kopioin tähän meidän koulun kotisivuilta tietoiskun kupesta:
Kuvailmaisun perusteissa (1-8 kurssia) opiskellaan kuvan tekemisen perusasioita: sommittelua, värioppia, tilallisuutta, piirustusta ja maalausta. Perehdytään eri taiteen lajien ominaispiirteisiin, erilaisiin tekniikoihin ja materiaaleihin sekä kuvien analysointiin. Näiden avulla tavoitellaan oman ilmaisun löytämistä.

4 kommenttia:

  1. et varmasti ollu kyllä yhtä paniikissa niittipyssyn kanssa, ku minä sovelletun tunneilla sen porakoneen kanssa :D

    VastaaPoista
  2. ei, kyllä se porakone on paljon kamalampi kun tuo niittipyssy! :D ennemmin kasaisin kaiken niittipyssyllä kun käyttäsin sitä poraa...

    VastaaPoista
  3. Joo, oon täysin samaa mieltä kanssasi. Porakone ei oo ystävä!

    VastaaPoista
  4. ei tosiaan ole kaveri! onneksi saadaan joku pikkusempi versio sen tappokoneen tilalle! ;)

    VastaaPoista